Dots



Plugging

Sitter i familjen Ekströms soffa och pluggar. Har nu läst och skrvit ner det väsentligaste om Turkiets geografi och klimat. Nu är det bara massa annat plus att lära sig det utantill kvar. Men det är ganska kul ändå. Snart åka hem med en pojkvän som ska sitta och skriva uppsats hela kvällen och natten, eller tills det blir klart. Får se om jag också orkar plugga. Är lite sugen på att måla med mina nya tuschpennor annars. Blev en teckning häromkvällen som jag nog slänger upp sedan.

Är det sant verkligen?

Släktkalas igår och så mycket frågor och prat om när jag ska åka iväg att det nästan börjar kännas verkligt. Sjukt. Så då var det bara två helger kvar i Uddevalla...

Nazars Antalya

Min blivande abetslplats, Nazars Antalya

Ett litet urval bilder från Nazars sex hotell i Antalya. Jag vet inte men jag tror jag kommer trivas på min arbetsplats vart jag än hamnar. Oavsett det bara blir på ett av hotellen eller lite på allihopa. 











Antalya

WOHO! Ny destination! Turkiet, Antalya! :) Känns jättekul. Nu måste jag åka till stockholm nästa vecka och söka visum. Får kolla tåg och sånt i morgon. Nu är jag trött som en get. Efter Spinn/cirkel pass, som fövrigt var jättekul. Fick mig även en promenad i kylan med Axel förut. Och nu ska jag få mysa med Kristian. Känns som en himla bra dag :)

Speckat, typ

Åh, från och med nu har jag ngåot att göra varje dag resten av veckan, eller om inte något att göra någon att vara med i alla fall. Börjar med att packa för de närmsta dagarna. Första destination Axels Ljungskile.

Singing


Distance sucks


Känner att jag har distans förhållande med på många av de mest betydelsefulla just nu. Det suger mycket idag. Saknar er alla!

Idag

Har med flit låtit bli att inte ta mina tabletter nu på förmiddagen. Känns dock som ryggvärken smyger tillbaka då. Får nog bli ett piller och avboka träningen nu. Ja, ja, bara att hitta på något annat.

I love you

Jag har haft en jättebra helg. Himla trött är jag nu bara så blir inte mer skrivet än så.

En tripp till Karlstad

Igår var det tveksamt om Becca skulle kunna komma hit. Elfel på tågrälsen och massa som hotade att alla resenärena skulle få vända tillbaka till Stockholm. Men hon kom hit tillslu, 1,5 timma senare än beräknat. Men hon är här! Fst inte länge till, om fyra timmar åker vi in till stan och sen bär det lite senare av till Karlstad.

Marin

oops en osignerad teckning ser jag...

Helg med Becca!

Om fyra timmar hämtar jag finaste Rebecca vid tåget! Åh, jag har alltid kul med Becca. Tror på en toppen helg :D

Festival


28 dagar


Idag är det exakt 1månad, exakt 4 veckor, exakt 28dagar tills jag åker. Fattar inte. Men så är det. Känner mig lite krasslig idag. Trött, hängig, kall och varm. Men senast i morgonkväll måste det vara borta för då kommer älskade bästa Rebecca hit. Från och med då ska jag börja leva mitt liv här hemma och ta vara på de dagar jag har kvar. Så gott det går. På lördag åker vi med Nicklas upp till Karlstad och Kristian för en försenad inflyttningsfest. Ska bli himla kul. Så hängig och trött har jag deadline på att vara klar med tills imorgonkväll.

Different kind of love


Balen 10-05-29

Jag sitter här och tänker tillbaka lite på balen. Det var så fantastiskt. Med all fantstiska vackra vänner. Alla var så fina och det var absolut en av de bästa dagarna i mitt liv. Och jag minns när jag fixa håret och sminket vilken tid det tog. Eller ja, håret som tog 2,5timma vilket gjorde att jag bara hade 20minuter över till sminket sen. Stress! Och jag minns när jag sydde klänningen. När jag sydde överdelen. Med alla delar, insida och utsida. Som en korsett blev den. Med stärkande regelinband(hette det så?). Och tur var väl det för jag kunde ju inte ha någon bh under för ryggens skull (tycker inte om att jag inte har någon bra bild på ryggen på den från balen). Men det behövdes inte.

Jag är så stolt att jag lyckades med den, trodde verkligen inte det ett tag. Men skam den som ger sig! Och i slutet hade jag ju inget val, för jag skulle väl knappast hinna köpa en balklänning. Det är så tråkigt att den bara hänger i garderoben nu, önskar att jag skulle kunna få använda den igen. Men den är vit. Jag måste hitta en bal till för att kunna använda den, för gifta mig tänker jag inte!

En bra dag på dagis

Tjo hej vilka livliga barn det blev efter socker kicken från pannkakorna till mellan mål. Helt galna! Men himla roligt har jag haft idag ändå. Barnen leker Staa Waash med Da Scheider i huvudrollen. Då tar en utav barnen på sig en filt som han/hon bär som mantel, samtidigt som han/hon går runt och nynnar Star Wars signaturen. De andra barnen har filtar de gömmer sig under och aktar sig för Da Scheider som ibland avbryter sitt nynnande och ropar ut att han/hon har dödat de andra barnen. Alltså fanns det ingen direkt mening med leken. Men de hade himla kul och lekt den en bra stund. Annars var det ett utav de små barnen som räknade lite idag innan han sprang iväg och jaga de andra: " e, da, da, da, da, da, teeeeeeee" med lite olika många da.

Klar för jobb

Sminkad, ätad, pillrad, salvad och klar för jobb. Känns litegranna i ryggen men inte sådan smärta som inte går att dölja med ett leende. Skönt! När jag stod och sminka mig förut, slog mig tanken: "Det här känns nästan lite ovant, när sminka jag mig sist egentligen?" Tror jag kommit fram till att det var för en  och en halv vecka sedan. Var nog längesedan det gick så långt mellan sminkningarna. Är det nästan inte lite tragiskt? Jag har så lite att göra att jag inte behöver fixa mig? Hmm.. Men jag har ju gjort lite små saker ändå. Kanske är bra att inte känna att man behöver sminka sig för små saker längre? Fast jag tycker ju det är lite kul också. Hmm... Ja, jag vet inte. Annars undrar jag också hur mycket is det är på bilen. Jag hatar att skrapa rutor. Ja, ja. Nu får jag gå ut och  göra det i alla fall.

Wishes

Nu ska jag inte klaga mer på min rygg för de här pillrerna och salvan lindrar massa. Så i morgon ska jag jobba. Ska undvika att lyfta upp det större barnen bara. Nu ska jag läsa instruktionerna om vad man får göra och inte när man äter pillren. Jag vet två saker som jag inte vill ska stå på listan över vad jag inte får göra.

Klicka på bilden om du vill se mer

Kvider

Ryggen tycker inte om mig. Den väljer att öka smärtan. Men nu har jag fått medecin som kanske hjälper. Men det är inte säkert. Jag kan knappt äta nu men ska jobba imorgon hade jag tänkt. Hoppas det är inflammtion och  inte låsning eller ryggskott som min far är övertygad om.

Antiinflammatorisk

Detta var den första modeteckningen jag målade. Ser ju sjukt mycket brister i den nu, men då var jag super nöjd. I alla fall tyckte den passade mitt ryggont som jag nu ska ska börja ät antiinflammatorsik medicin för. Hoppas det hjälper snabbt. Jag vill träna nu när jag köpt spinningkort och allt för sista månaden jag ska vara hemma.

Jag fick ett trevligt samtal i morse att jag ska jobba i morgon! Hel dag också! Jag blir glad :)

Dum ryggen

Dumt dumt att träna igår. i morgon får jag ringa vårdcentralen. Dumma rygg.

love


Ha en fin alla hjärtansdag!

♥♥♥♥

Sommarkläder nu!

Jag vill springa omkring i sommarkläder och bli brun!

Himla spännande inlägg

Nästan inga känningar alls i ryggen idag, så jag tänkte. Jag tränar! Det gick bra till andra blocket. Så nu har jag ont i ryggen igen. Men jag har ju fått tränat iaf.  Bra jobbat. Nu får det bli vila tills tisdag!

Godnatt snart

I kväll har vi varit hos Nicklas och sett på mello. Jag säger bara Oh my God! Förstår inte varför det alltid är de kändaste som går vidare alla gånger istället för dom bra. Vi spelade kort också, jag ägde allt. Ha! Men jävla ryggvärken släpper inte. Blähä. Jag ska ju spinna imrn.. Nu blir det film iaf.

Ryggvärk

Tror min rygg blivit för gammal för att dela 90-säng. Jag har något så fruktansvärt ont i min rygg nu att jag inte riktigt vet vad jag ska göra. Hur tusan har jag legat i natt? Kristian verkar dock ligga väldigt skönt som ligger kvar och sover fortfarande.

Saker som satt sig

Lyssnade på Christer i P3 påväg hem från torp föut. Idag pratade dom om "saker som satt sig". Tillexempel när man som barn satte sig på sin älskade vandrandepinne så att man än idag alltid kollar innan man sätter sig någonstans. Eller kanske optikern som frågade om man var bra på bollsport för att man hade så ovanligt tättsittande ögon, när man gick i åttonde klass och utseende betydde allt. Då kom jag att tänka på en sådan sak som jag har. När jag åker rulltrappa så tänker jag än idag på en sak pappa sa till mig när jag var liten. "Om du inte hoppar över kanten när du kommer upp så åker du med rulltrappan under och blir alldeles platt." Idag förstår jag ju såklart att det inte är så. Men min övertygelse satt i väldigt länge och jag tänker nästan alltid på det utav toppen i rulltrappan än idag.
Har ni något som har satt sig?

Princess

Jag behöver tunna tuschpennor! Har bara 0.5, det går inte att måla smådetaljer då ju.

Godmorgon

Syster väckte mig idag för hennes buss gick inte. Dom gör knappt något åt vägarna här ute. Och nu har det börjat snöa igen. Idag står cirkelgym på schemat, en sväng till torp(ska köpa något på tok för dyrt) och så kommer Kristian i eftermiddag. Låter som en bra dag.
Här har ni förresten arkitekturteckningen jag la upp härom dagen, är man ser lite bättre. La över lite bilder från familjens dator till min dator förstår ni Så det kan dyka upp lite gammla bilder framöver.
Ser ni vad jag gjort förresten? Lagt till en facebook-gillaknapp! Någon som vågar gillar? Ha? ;)

Nytt Nytt

Ny headder som talar lite mer, vad tycks?
Förövrigt är det riktigt många som kikat in här idag. Det tycker jag är kul :)

Modeteckning x3

Har inte varit på något vidare humör idag, så jag flydde in i teckningsvärlden. Modeteckningar. Kläder som jag vill bära sedan i värmen blev temat. Teckning nummer 1 är jag sådär nöjd med. Teckning nummer 2 hittade ja i mitt ritblock men endast i blyerts, så jag färglade. Gillar mer. Teckning nummer 3 är jag nöjd med. Börjar hitta tillbaka till sådana där teckningar igen :)

Fuck


Min morgon

Nu är jag mätt som jag vet inte vad. Blev amerikanska pannkakor till frukost. Tänkte att det kan ju inte ta så lång tid, det skulle ju bara bli 12pannkakor och man kunde göra tre åt gången i varje panna. Men när jag stod där och hae gjort cirka 20st och fortfarande inte var klar, då var jag bra hungrig. Men resultatet blev bra, med hemlagad sylt och lyxade till det med lite florsocker på. Mums. Annars var denna morgonen inte så kul - massa ny snö. Snön fick mig att somna om och sova längre än vad jag egneltigen ville, men jaj ja. Gör ngåot bra av dagen.


Mamma har ramat in min tavla jag målade i arkitekturen för 1,5år sedan och hängt upp i vardagsrummet. Någon som kan se vart i Uddevalla det är tecknat någonstans?

Kvällens funderingar

Vad ska jag ställa klockan på i morgon?
När ska någon ringa och säga att dom behöver mig som vikarie?
Undra om Axel lyckas ta sig in till stan i morgon, hoppas!
Ska jag kanske göra en ordentlig frukost i morgon? Jag har ju all tid..
Undra om jag orkar fålla min klänning i morgon kanske..
Jag känner mig väldigt varm men känns kall över allt, vad innebär det?
Vad hade jag gjort nu om jag inte visste att jag ska åka iväg om 5veckor? Deppat ihop?
Är trött, sova? Fast har rit-kli i fingrarna. Men inte rita, då blir ag uppe för länge.
Min blogg måste kännas väldigt meningsfull för andra att läsa. Undra vilka som orkar läsa just det här..
Borde jag ta bort mitt nagellack och måla något nytt?
Undra vad vi ska hitta på när Becca kommer hit..

Sten i skon

Spinning med en sten i skon är inte att rekommendera. Det hade jag idag. Tillråga på allt var det et tråkigt spinningpass. Jag ska inte gå på det passet igen. Helt opassande musik till spinning även om den var bra. Ja, ja så kan det vara.

Gammal teckning

Nu är jag klar med klänningen! Eller nej, jag har det tråkiga kvar... Fålla hela långa nederkanten på det transparenta tyget, sy ett par stygn för hand och klippa bort  alla trådar. Blä ingen lust med det nu. Får nog sparas tills senare, ikväll, imrogon, en annan dag.

Bjuder på en gammalbild från fackteckningeskursen jag gick förra året så länge :) Nu blir det lunch och lite småplock innan träningen. Puss på er

Dagens schema:

10.00 Frukost
11.00 Sy
14.00 Lunch
15.30 Buss
17.00 Spinning
18.40 ???????

Strawberryfields


Ytterlliggare en film vi såg i helgen var Across the Universe. Alltså jag har aldrig vart någon filmfantast. KOmmer nog aldrig bli heller. Men nu har jag kommit på vad jag gillar för filmer. Filmer med fina bilder. Filmer i fina miljöer. Filmer med fina scener. Filmer som är fina för ögat helt enkelt.
Bilder från wehaertit i vanlig ordning. Gilar skarpt den andra bilden som blivit inspirerad av Across the universe, nästan finare än i filmen. Är lite svag för tidningpapper. Skulle nog vilja ha en vägg tapetserad med det i en kommande bostad.
Vill ni se just dessa bilderna gå in på min profil på weheartit: http://weheartit.com/Persika och bläddrar vidare :)

Keep yourself busy

Otroligt seg på att komma igång med saker är jag. Men nu har jag i alla fall skjutsat syster till bussen så nu får det faktiskt bli att sätta igång med klänningen. Se om det går bättre idag, fastnade lite sist i hur jag skulle göra.

Hämtad HÄR


Hemma

Och så var man hemma igen. Vad ska man nu hitta på i dagarna? Ja men just det. Träningar inbokade, en vän har kommit hem från utlandet och pojkvännen kommer hit redan på torsdag. Om jag inte får jobb ska jag nog fortsätta med "student"klänningen i morgon :) Ikväll blir det bara att ta det lugnt o mysa i alla fall. Lite trötter.

En tavla från i somras

Den här tavlan står och kollar på mig.Kristian fick den av mig i somras när han fyllde. Ska föreställa oss under Peace and Love. Hmm, alltså jag har svårt att kolla på saker jag har målat, ser alltid saker jag kunde gjort bättre som jag skulle vilja rätta till. Svårt att låta något vara klart. 
Förövrig är det fotboll idag också.. Nu och ikväll. Jättekul.. Ja nu är den matchen snart klar i alla fall. Då blir det att gå och handla mat, ikväll blir det wok.

The Others

"Du har aldrig varit såhär rädd förut", sa Kristian till mig efter att vi sett The Others nu precis. Nej, det är skillnad på skräckfilm och skräckfilm. Den här skrämde mig mycket. Usch. Fast jag tyckte om den. Man ska ju trots allt bli skrämd av skräck och det är ju lite kul, sålänge man inte är ensam. Så var det för övrigt en fin film att kolla på också, det gillar jag :)

Dagens inspiration

Ser visst ut som jag inspireras utav svart idag. Men åh, sådana shorts det hade varit något att ha på fritiden på min destination.
Om ni vill se på bilderna orginal går ni bara på weheartit.com/Persika och så kan ni klicka er fram där. 
Nu är jag massa hungrig. Tur då att det blir räkor nu snart. När fotbollen är slut...

Sommarkänsla

Inspiration från weheartit.com och min egen tolkning. Testade något nytt med bilderna bara :)

Myser vidare i Karlstad

Och vad ska vi göra med dagen? Vet inte. Men så himla mycket bättre att inte göra något tillsammans med Kristian än själv hemma. Igår var vi och åt tacos på något mysigt ställe här i Karlstad och så vart det förfest men så mycket till utgång blev det inte. Men väl mysigt det.


Promenix

Nu sitter jag i Kristian lägenhet med tre killar som spelar tv-spel. Jag förstår mig inte på tvspel, men jag är väl tråkig. Träffade ju Anna en sväng dock, det var mycket trevligt. Promenerande, pratande och lite kik på hennes nya längenhet - som för övrigt var jättefin. Nu är jag dock trött och irriterad i mina ögon så får stänga av en här skärmen nu tror jag. 
Förresten tror ni inte att dom ringer och frågar om jag kan jobba idag bara för att...

Sommarkänsla

Och sådär blev min tolkning utav lackningen. Sommarkänsla.
Min färd till Karlstad igår blev inte riktigt som planerat. Antog att det var tåg jag skulle ta hela vägen. Men väl framme vid centralen ett par minuter innan tåget ska gå, så upptäcks det att tåget inte var tåg hela vägen, det var buss först och byte i vänersborg och inte tågbyte som vanligt. Fast tog inte så hårt på det, biljetten hade ju inte kostat så mycket. Var bara att gå till Bokia och köpa en bok och sen sätta sig på centralen och vänta på tåget som gick 2,5timma senare. Nu ska jag ringa Anna och se vad vi kan hitta på idag :)

Naglar

Kände för att lacka något roligare idag. Blev inspirerad av den här bilden. Bild på mina naglar kommer senare. Nu ska jag göra mig redo för att åka. Plocka i ordning, packa och fixa mig själv.
Klick HÄR för att komma till bilden.

I want you

Sitter och laddar ner massa poddradios nu.  För imorgon bär det av till Kristian och Karlstad :)

we♥it.com

Syr litegranna

Lite deppigt inlägg imorse kanske. Nu har jag hittat på något i alla fall. Till studenten förra året hade jag ju tänkt sy min studentklänning men hann bara med balkkänningen då  det var så mycket resande hit och dit innan studentdagen. Började dock, kom inte alls långt. Nu har jag i alla fall bestämt mig för att göra klart den. Och det har jag då påbörjat idag. Vi får se om jag tagit mig vatten överhuvudet. Såhär var tanken att den skulle se ut då i alla fall. Tror dock det blir lite småändringar.

Dålig start på dagen

Ska träna ikväll. Klockan 19. Det är allt jag vet om idag. Vädret är kass och jag är opepp. Vet att jag tänker dricka kaffe nu också.


RSS 2.0